Αιτίες της απώλειας ακοής

Η απώλεια ακοής αναπτύσσεται  όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με ένα ή περισσότερα μέρη του αυτιού. Η απώλεια ακοής δεν μπορεί να παρομοιαστεί σαν να ακούς  ήχους με την ένταση χαμηλωμένη. Αντ ‘αυτού, ορισμένοι ήχοι ή τόνοι είναι πιο δύσκολο να ακουστούν από άλλους.

Αιτίες της απώλειας ακοής μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Γήρανση:  Η απώλεια ακοής είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης. Μεταξύ των ηλικιών 30 έως 40, τα τριχωτά κύτταρα στο έσω αυτί αρχίζουν να πεθαίνουν. Από την ηλικία των 60 έως 65, περίπου 30% του πληθυσμού έχει μια απώλεια ακοής που είναι αρκετά σημαντική για να επηρεάσει την ικανότητά τους να ακούν τους καθημερινούς  ήχους, όπως είναι η ομιλία. Η απώλεια ακοής κυμαίνεται από δυσκολία  ακοής απαλών ήχων ή την κατανόηση του λόγου έως ολοκληρωτική κώφωση. Για περίπου ένα στα 10 άτομα, η απώλεια ακοής φτάνει τελικά σε  σημείο όπου απαιτούνται ακουστικά βαρηκοΐας.

  • Η έκθεση σε θόρυβο: Η έκθεση σε θόρυβο που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ακοή σας συμβαίνει στο σπίτι και στον εργασιακό χώρο. Ορισμένα επαγγέλματα, όπως βιομηχανικοί εργάτες, μουσικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί,  αγρότες και εργάτες οικοδομών περνούν ένα μεγάλο μέρος της εργάσιμης ημέρας τους εκτεθειμένα παρατεταμένα σε  υψηλά επίπεδα θορύβου. Καθημερινά εκτίθεστε σε θόρυβο στο σπίτι με τη χρήση συσκευών όπως στεγνωτήρας μαλλιών, ηλεκτρικές σκούπες, MP3, ηχεία surround, φυσητήρες φύλλων, χορτοκοπτικές μηχανές και πολλά άλλα.
  • Άλλες αιτίες: Ασθένειες, μολύνσεις αυτιών, ορισμένα φάρμακα, κληρονομικότητα ή σωματική βλάβη μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην απώλεια ακοής.

 

Το 70% των προβλημάτων βαρηκοΐας μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως με τη χρήση της ακουστικών βαρηκοΐας.

 

Διαβάστε εδώ λίγα λόγια για την απώλεια της ακοής.

Διαβάστε εδώ πως καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να πάσχουμε εμείς ή κάποιος από το οικογενειακό μας περιβάλλον από απώλεια ακοής.

 

2018-03-03T18:20:04+00:00