Η βαρηκοΐα είναι ζήτημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως. Είναι πάρα πολύ εύκολη η αντιμετώπιση της αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολύ σημαντική. Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι η μόνη λύση και φέρνει εγγυημένο αποτέλεσμα ακοής. Δείτε μερικούς από τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν την απώλεια ακοής τους,  που μπορεί να αναγνωρίζετε.

*   Το άρθρο θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα μέχρι τέλος του χρόνου.

 

 

# 15 Bill Clinton

 

 

Ο Bill Clinton, πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διαγνώσθηκε με μεσαία βαρηκοΐα στις υψηλές συχνότητες κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου check up. Παρατήρησε ότι δυσκολευόταν να ακούσει σε μέρη με πολύ φασαρία καθώς και σε πολιτικές του ομιλίες. Η απώλεια ακοής του κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από το κυνήγι, την αγάπη του για την Rock ‘n’ Roll μουσική στα νιάτα του και από τις ομιλίες του.

Ο Πρόεδρος Clinton φοράει ένα ζευγάρι ενδωτιαίων (CIC) Ακουστικών Βαρηκοΐας που τον βοηθάνε να ακούει σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

 

 

 

 

 

 

 

# 14 Jodie Foster

 

Η πρωταγωνίστρια του « Η Σιωπή Των Αμνών » έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Ακαδημίας ως η  Καλύτερη Ηθοποιός και από τότε έχει προταθεί για το συγκεκριμένο βραβείο άλλες δύο φορές. Το 2002, παραδέχτηκε σε μία συνέντευξη της σε αμερικάνικη εφημερίδα ότι συχνά παραμελεί την υγεία της συμπεριλαμβανομένου και « αυτής της Βαρηκοΐας » και τις κρίσεις ιλίγγου. Έχει πάρει ένα βραβείο Primetime Emmy, για τη δουλειά της ως σκηνοθέτης σε ένα επεισόδιο του « Orange is the New Black » και το Cecil B Demille Βραβείο το 2013 ως ηθοποιός « που είχε μια καθοριστική επίδραση στον κόσμο της ψυχαγωγίας ».

Μέσα στα τελευταία χρόνια έχει εντοπιστεί πολλές φορές με Ακουστικά Βαρηκοΐας .

Δείτε το trailer της μεγαλύτερης της επιτυχίας.

 

 

 

 

 

 

# 13 Will.i.am

 

Ευρέως γνωστός ως μέλος του διάσημου συγκροτήματος « Black Eyed Peas », ο will.i.am προσφάτως αποκάλυψε ότι υποφέρει από εμβοές. Δεν μπορεί να θυμηθεί από πότε πάσχει από εμβοές, αλλά παρατηρεί ότι έχουν χειροτερέψει πλέον σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ οδυνηρές. Βρίσκει παρηγοριά στην δουλειά του, καθώς η ομιλία και η μουσική τον αποσπάνε από τα συμπτώματα. Για αυτόν τον λόγο, δουλεύει ακατάπαυστα και αυτό επιβεβαιώνεται από τα αναρίθμητα βραβεία που έχουν κερδίσει με το συγκρότημα του. Ακούστε τον. 

 

 

 

 

 

 

 

# 12 William Shatner

 

 

Ευρέως γνωστός για τον ρόλο του στο Star Trek ως Captain Kirk, ο Καναδός ηθοποιός William Shatner αντιμετωπίζει εμβοές εδώ και 10ετίες. Προέκυψαν μετά από ένα ατύχημα με πυροτεχνήματα κατά την διάρκεια γυρισμάτων για το επεισόδιο «The Apple» του Star Trek. Μετά από αυτό, ο Shatner έκανε μία θεραπεία για τις εμβοές, κατά την οποία φορούσε μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή η οποία παρήγαγε  «Λευκό Θόρυβο», με σκοπό να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλο του να αποσπάται από το «κουδούνισμα».  Είναι ενεργός υποστηρικτής της Αμερικάνικης Ένωσης Εμβοών και της έρευνας τους για θεραπεία.

Fun Fact: Ο Shatner πούλησε μία πέτρα νεφρού για 25.000 $, και χρησιμοποίησε αυτά τα λεφτά μαζί με άλλα 20.000 $ που μαζεύτηκαν με έρανο από το cast και το προσωπικό της ταινίας “Boston Legal”, με σκοπό να χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός σπιτιού από την “Habitat For Humanity “

 

 

 

 

 

 

# 11 Ludwig Van Beethoven

 

Ο Ludwig Van Beethoven, ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς και συνθέτες, εμφάνισε βαρηκοΐα για πρώτη φορά σε πολύ νεαρή ηλικία, 26 ετών. Ο λόγος δεν είναι γνωστός αλλά εικάζεται ότι κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε ασθένεια, δηλητηρίαση από μόλυβδο ή μόλυνση του έσω ους.

 

Στα πρώτα στάδια, χρησιμοποιούσε ένα χωνί, για να μπορέσει να ακούσει, το οποίο θεωρείται ο πρώτος πρόγονος των σύγχρονων Ακουστικών Βαρηκοΐας. Η βαρηκοΐα του εξελίχθηκε με το πέρασμα των χρόνων και οδήγησε σε πλήρη κώφωση. Σε μία από τις παραστάσεις του, χρειάστηκε να γυρίσει για να δει ότι το κοινό τον χειροκροτούσε, γιατί δεν άκουγε τίποτα.

 

Όταν πλέον η βαρηκοΐα του χειροτέρευσε πολύ, χρησιμοποιούσε σημειώματα για να επικοινωνήσει με άλλους. Όποιος ήθελε να του μιλήσει σημείωνε σε χαρτάκι την ερώτηση του για να μπορέσει ο Beethoven να του απαντήσει.

 

 

# 10 Derrick Coleman

 

 

Ο Derrick Coleman είναι ο πρώτος επιθετικός στο NFL με απώλεια ακοής. Διαγνώσθηκε με βαρηκοΐα στην ηλικία των τριών (3), όταν οι γονείς του παρατήρησαν ότι είχε καθυστερήσει η ομιλία του. Φοράει Ακουστικά Βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά από τότε.

 

Έχει πέσει θύμα Bullying στο σχολείο, τόσο από συμμαθητές του, όσο και από καθηγητές. Ξεκίνησε να παίζει ράγκμπι στο λύκειο όπου έμαθε να διαβάζει τα χείλια των συμπαικτών του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

 

Έπαιξε στην κολεγιακή ομάδα UCLA και συνέχισε στους Seattle Seahawks στο πανεθνικό πρωτάθλημα ράγκμπι την Αμερικής ( NFL).

 

 

 

 

# 9 Sylvester Stallone

 

 

 

 

Ποιος θα σκεφτόταν ότι ο Rocky ή ο Rambo ταλαιπωρούνται από εμβοές ;

Οι εμβοές, όπου ο παθών ακούει ήχους που προέρχονται μέσα από το σώμα όπως βουητά κα. συχνά βελτιώνονται με την χρήση Ακουστικών Βαρηκοΐας.

 

 

 

 

 

πηγές: www.everydayhearing.com

www.veritashearing.com

www.earq.com